Quantcast
Θεοχαρόπουλος: Να θεσπιστεί αγροτικό πετρέλαιο κίνησης - enikonomia.gr
share

Θεοχαρόπουλος: Να θεσπιστεί αγροτικό πετρέλαιο κίνησης

δημοσιεύτηκε:

«Να θεσπιστεί, τουλάχιστον, αγροτικό πετρέλαιο κίνησης, με βάση τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας» πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι πρέπει να αλλάξουν «άμεσα» ακόμη δύο σημεία ρυθμίσεων που προβλέπονται στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους, τα οποία, όπως είπε, είναι και «πέραν του κοινοτικού κεκτημένου» και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγική δραστηριότητα, όπως είναι η φορολόγηση των κοινοτικών ενισχύσεων και η αύξηση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια από 13% σε 23%. Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν ρυθμίσεις «κοινωνικά δίκαιες» και ταυτόχρονα «οικονομικά αποτελεσματικές».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι «η συμφωνία πρέπει να εφαρμοστεί για να επανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας μας, που με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χάθηκε», αλλά ταυτόχρονα «καθώς επανακτά η χώρα την αξιοπιστία της» υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης σε σημεία, που οδηγούν σε «οικονομικά αναποτελεσματικά και κοινωνικά άδικα μέτρα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.