Κερέ: Εκτός συζήτησης η έκδοση έντοκων γραμματίων μικρής διαρκείας από την Ελλάδα

Για το ενδεχόμενο έκδοσης έντοκων γραμματίων μικρής διαρκείας από την Ελλάδα μίλησε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung», ο Benoit Quere, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. Όπως εξήγησε, μία τέτοια κίνηση θα ισοδυναμούσε με παράνομη χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ παράλληλα δεν θα επέτρεπε και την αύξηση της έκτακτης βοήθειας ρευστότητας.

«Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση. Δεν επιτρέπεται να το κάνουμε. Είναι παράνομο», σημείωσε ο Benoit Quere προσθέτοντας: «εάν στην παρούσα κατάσταση, κατά την οποία η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές, δεχόμασταν περισσότερα T-bills, αυτό θα ήταν ξεκάθαρα κρατική χρηματοδότηση. Δεν θα το κάνουμε. Δεν θα παραβιάσουμε την συνθήκη μας για χάρη της Ελλάδας».

Αναφερόμενος, μάλιστα, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, σχολίασε: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει, όπως κάθε άλλη, να δεχθεί ότι η Ευρώπη είναι μια κοινότητα που βασίζεται σε κανόνες. Το μέλλον της Ελλάδας ανήκει στην Ευρώπη, αλλά δεν μπορεί (η Ελλάδα) να αλλάξει μονομερώς τους ευρωπαϊκούς κανόνες». 

Exit mobile version