Σόιμπλε: Ευελιξία στις μεταρρυθμίσεις αν «βγαίνουν οι αριθμοί»

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο παραχωρήσεων απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπό την προϋπόθεση, όπως τονίστηκε για μία ακόμη φορά, να «βγαίνουν» οι αριθμοί.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών δήλωσε πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει ευέλικτα ποιες μεταρρυθμίσεις θα υλοποιήσει προκειμένου να εφαρμόσει το Μνημόνιο, αρκεί να υπάρξει αποτέλεσμα εντός των συμφωνηθέντων, όπως μεταδίδει η «Süddeutsche Zeitung».

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με την SZ, η Ελλάδα αποδεσμεύεται από την υποχρέωση να υλοποιήσει την αμφιλεγόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση για να λάβει οικονομική στήριξη.

Τις τελευταίες ημέρες πάντως το Βερολίνο έχει στείλει αντιφατικά μηνύματα όσον αφορά το ενδεχόμενο ελαστικότητας απέναντι στην Ελλάδα, λόγω του γεγονότος ότι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβίζονται σε ελληνικό έδαφος.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μερκελ είναι διατεθειμένη να δείξει περιορισμένη ευελιξία στην αξιολόγηση λόγω του προσφυγικού, όμως τις τελευταίες ημέρες εκπρόσωποι τόσο της κ. Μέρκελ όσο και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν αποσαφηνίσει ότι προσφυγική κρίση και Μνημόνιο δεν συνδέονται.

 

Exit mobile version