Τσίπρας: Επιδιώκουμε έντιμο συμβιβασμό, όχι άνευ όρων συνθηκολόγηση

«Ο άλλος δρόμος  της διαπραγμάτευσης είναι η άνευ όρων συνθηκολόγηση» ανέφερε συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Επιδιώκουμε έντιμο συμβιβασμό όχι όμως άνευ όρων συνθηκολόγηση».

Απαντώντας στις κατηγορίες, ότι η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί ένα τρίτο μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας είπε: «Ας μας πουν σήμερα Σαμαράς και Θεοδωράκης. Είναι μνημόνιο ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση, τις 100 δόσεις, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ή άρνηση να αυξήσουμε τον ΦΠΑ; Να το ξεκαθαρίσω σε οικονομικά συμφέροντα και πολιτικά κέντρα. Το Μνημόνιο ανήκει στην ιστορία. Δεν έχουμε δεσμεύσεις. Αντλούμε τη δύναμη από το λαό.»

Συνεχίζοντας την επίθεση προς την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας είπε: «Γιατί ξεχάσατε κύριε Σαμαρά τη μνημονιακή υποχρέωση για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες; Γιατί ξεχάσατε τη λίστα Λαγκάρντ; Μόνο δέκα αιτήματα συνδρομής για φοροφυγάδες κατατέθηκαν στην Ελβετία. Ακόμη και η Καγκελαρία έθεσε το θέμα γιατί δεν υπήρξε συμφωνία με την Ελβετία για τις καταθέσεις».

Αναφερόμενος στις επαφές που είχε στη Γερμανία και τις συζητήσεις με την καγκελάριο Μέρκελ, ο πρωθυπουργός τόνισε: « Είπαμε απαγορευμένες λέξεις, όπως Siemens,  πολεμικές αποζημιώσεις, κατοχικό δάνειο μέσα στο Βερολίνο. Αλήθεια έπρεπε να τα πω αυτά κύριε Σαμαρά στην κυρία Μέρκελ ή έπρεπε να πω ουδείς αναμάρτητος;”

Τέλος, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Καλώ την αντιπολίτευση να συστρατευθεί, να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια, μια προσπάθεια που δεν αναλογεί σε μια παράταξη».

 

Exit mobile version