Quantcast
Ανωμερίτης: Το λιμάνι του Πειραιά γίνεται το κέντρο της Ευρώπης τον Μάιο - enikonomia.gr
share

Ανωμερίτης: Το λιμάνι του Πειραιά γίνεται το κέντρο της Ευρώπης τον Μάιο

δημοσιεύτηκε:

Το 12ο ετήσιο συνέδριο του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Λιμένων ESPO 2015, με τον τίτλο  «No ports, no energy. No energy, no ports», θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου και θα διαρκέσει έως 22 Μαΐου, στο ξενοδοχείο «Athens Ledra Hotel», το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

Ειδικότερα, στο συνέδριο αυτό, θα συζητηθεί η καταλυτική αμφίδρομη σχέση, μεταξύ της Ενέργειας και των Λιμένων. Τα σενάρια που θα εξεταστούν στο συνέδριο γύρω από την ενέργεια, θα αφορούν στη ρεαλιστική απεικόνιση του αντίκτυπου που θα έχουν στις μεταφορές, στα λιμάνια στο σύνολο τους, καθώς και στη γενικότερη λιμενική βιομηχανία.

Για τα θέματα αυτά, θα τοποθετηθούν στο συνέδριο οι εξής: η Επίτροπος Μεταφορών της Ε.Ε.- Βιολέτα  Μπούλκ, ο Πρόεδρος της ESPO- Σαντιάγκο Γκάρσια  Μίλα, ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ -Γιώργος Ανωμερίτης, εκπρόσωποι της UNTAD (ΟHE),  εκπρόσωποι διεθνών Φορέων και Οργανισμών , εκπρόσωποι λιμένων.

Το παρών  στο συνέδριο θα δώσουν και πολλά πανεπιστήμια, Οργανισμοί λιμένων (Βρετανίας, Βαλτικής, Πορτογαλίας, Κύπρου, Δανίας, κ.α.), φορείς (MedCruise), στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Energy, DG Move) και στελέχη  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 Αξιοσημείωτο είναι ότι  συμμετοχή για το συνέδριο έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα 147 εκπρόσωποι λιμένων και φορέων, ( όπως το Ρότερνταμ, η Αμβέρσα, το Αμβούργο, η Γένοβα, η Μασσαλία, η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, το Όσλο, η Χάβρη, το Ελσίνκι, η Τσιβιταβέκια (Ρώμη) κ.α).

Τέλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων  Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε, Γιώργος Ανωμερίτης, επισήμανε ότι: «Το λιμάνι του Πειραιά γίνεται το Μάιο το κέντρο της Ευρώπης. Με δύο κορυφαία γεγονότα, όπως το Συνέδριο της ESPO 2015 και τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας», η διαμόρφωση της ναυτιλιακής και της λιμενικής πολιτικής της Ευρώπης περνάει από τη χώρα μας, το λιμάνι του Πειραιά και τον ΟΛΠ Α.Ε., που είχε τις σχετικές πρωτοβουλίες».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.