Quantcast
Βαρβιτσιώτης: «Το στοίχημα της χώρας βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα» - enikonomia.gr
share

Βαρβιτσιώτης: «Το στοίχημα της χώρας βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα»

δημοσιεύτηκε:

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έδειξε ότι ο κόσμος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό να πάει έξω να διαπραγματευτεί μόνος του την οικονομική συμφωνία της χώρας  με τους εταίρους», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής και Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον REAL FM  97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι: «Το στοίχημα της χώρας βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα. Ο στόχος μας είναι να κλείσουμε μια συμφωνία γρήγορα και να είναι βιώσιμη».

«Ήδη ο ίδιος έχει προχωρήσει σε αυτήν την εντολή, ωστόσο δεν έχει σημασία τι λένε οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα που τέθηκε γιατί είχε τόσο μεγάλη διαφορά το ΟΧΙ από το ΝΑΙ  και πως ο κ. Τσίπρας κέρδισε  τη μάχη, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε: «Ο τρόπος που τέθηκε στον λαό  μέσα ή έξω από το Ευρώ, ο κόσμος δεν το έλαβε υπόψη του. Το 40% του ΝΑΙ  δεν θέλει  επιπλέον φόρους αλλά θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη. Η χθεσινή απόφαση του λαού ήταν ξεκάθαρη  και έντιμη και αυτό οφείλουμε να υπηρετήσουμε».

Μεταξύ άλλων ο ίδιος ανέφερε ότι: « Η ΝΔ αποξενώθηκε από τους νέους της χώρας αλλά και από αυτούς  που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Πρέπει να κατευθυνθούμε στην επόμενη γενιά, σε μια νέα  έκφραση. Οι νέοι έχουν γυρίσει την πλάτη και αυτό μας προβληματίζει. Το δημοψήφισμα θα μπορούσε να αποκτήσει μια ενιαία έκφραση, ενώ ηττήθηκαν όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης».

Όσον αφορά στην παραίτηση του Αντώνη  Σαμαρά ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι: «Ο πρόεδρος της ΝΔ προσέφερε πολλά όλα αυτά τα χρόνια στην  χώρα  και οφείλει και η παράταξη μας να το εκτιμήσει».

Και συνέχισε διευκρινίζοντας: «Εγώ δεν ήμουν από τους υποστηρικτές του κ. Σαμαρά. Παρέλαβε όμως  μια οικονομία στα πλαίσια του Grexit και  έκανε πολλά λάθη. Η ΝΔ έχασε τις αγωνίες του κόσμου για  μια μεγάλη περίοδο λόγω τις κυβερνητικές πολιτικές που εφάρμοσε ο κ. Σαμαρά.».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.