Bloomberg: Οι 50 αποχρώσεις της ενασχόλησης με την Ελλάδα

Τον οικονομολόγο της Bank of America Merrill Lynch, Gilles Moec, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος, φιλοξένησε το δίκτυο Bloomberg. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και φυσικά, οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη.

Με τίτλο «Οι πενήντα αποχρώσεις της ενασχόλησης με την Ελλάδα», το πρακτορείο Bloomberg ξεχώρισε τις τοποθετήσεις του Gilles Moec για την ελληνική οικονομία.

«Είναι γεγονός πως η γενική αίσθηση τη συναίνεσης μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης έχει βελτιωθεί, υπάρχουν λιγότερες προκλήσεις. Όμως αυτό που διακυβεύεται τώρα δεν είναι η πολιτική κατεύθυνση, είναι τα τεχνικά ζητήματα. Τουλάχιστον υπάρχουν αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες για τη λίστα της Δευτέρας για να καταστεί αποδεκτή από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», σημείωσε ο Gilles Moec και προσέθεσε:

«Ένα άλλο ζήτημα, το οποίο για εμένα είναι σημαντικό, είναι αφενός το ότι έχουμε λίστα, ακόμη και με τεχνικές εκκρεμότητες και αφετέρου συνεχίζει να αποτελεί ερώτημα το τι είδους συμφωνία μπορεί να αποσπάσει η Ελλάδα σε αυτό το σημείο».

Exit mobile version