Χατζηδάκης: Σε εφαρμογή εντός του 2022 η κάρτα αναπηρίας

Την ανάγκη να εφαρμοστεί η κάρτα αναπηρίας εντός του 2022 επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην πρώτη επιστημονική ημερίδα του ΣΕΦ και του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής με τίτλο «Πρόσβαση Παντού».

Όπως είπε ο υπουργός, «θέλουμε μέσα στο 2022 να αποκτήσει εφαρμογή η κάρτα αναπηρίας» και συνέχισε: «Θα κάνει λιγότερο δύσκολη την καθημερινότητά τους με τις συναλλαγές στο δημόσιο. Έχει ξεκινήσει η συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία. Κυρίως όμως, με το ψηφιακής διακυβέρνησης για να πάρει “σάρκα και οστά” το συντομότερο δυνατόν η κάρτα αναπηρίας».

Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως το νέο έτος ξεκινά από το Ταμείο Ανάκαμψης η χρηματοδότηση προσωπικού βοηθού για χίλιες βαριές περιπτώσεις αναπηρίας. Παράλληλα, ξεκινά τους επόμενους μήνες η μεταφορά Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) σε νέες εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ώστε να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν προσβάσιμα από όλους.

Έρχονται ευρωπαϊκά κονδύλια για 4 χιλιάδες ιδιωτικές κατοικίες

Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι σύντομα θα μπορούν σύντομα να χρηματοδοτηθούν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων 4 χιλιάδες ιδιωτικές κατοικίες, επτακόσιοι ιδιωτικοί χώροι εργασίας και τριακόσιοι δημόσιοι χώροι, όπως και 17 κέντρα κοινωνικής πρόνοιας προκειμένου να υπάρχει προσβασιμότητα για όλους.


Exit mobile version