Quantcast
Citi: Κεφαλαιακά ισχυρό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα - enikonomia.gr
share

Citi: Κεφαλαιακά ισχυρό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα όσον αφορά το κλείσιμο του χρηματοδοτικού της κενού. Έχει επιτύχει βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα. Το τραπεζικό της σύστημα είναι κεφαλαιακά ισχυρό» ανέφερε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής,  ο επικεφαλής της Citigroup, Μάικλ Κόρμπατ.

Ο κ. Κόρμπατ προσέθεσε: «Υπάρχει βεβαίως αρκετή δουλειά να γίνει ακόμα. Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ εξακολουθεί να είναι ο υψηλότερος στην Ευρωζώνη. Η ανάπτυξη όμως θα βοηθήσει στη μείωση αυτής της αναλογίας, σε μερικά χρόνια.Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα συνεχίσουν με συνέπεια την επιδίωξη δημοσιονομικής πειθαρχία».

Επιπλέον, ο ισχυρός άνδρας της Citigroup τόνισε πως «υπό δύσκολες συνθήκες, η Ελλάδα έδειξε αξιοσημείωτη πολιτική αντοχή». Συμπλήρωσε πως «είναι η μεγαλύτερη περίοδος που η χώρα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού, γεγονός που αποδεικνύει την αντίληψη ηγεσίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την αξιέπαινη προσπάθεια συνεργασίας των δύο κομμάτων.Στη νότια Ευρωζώνη εμφανίζονται νέα πολιτικά κόμματα, ενώ τα Κοινοβούλια είναι κατακερματισμένα και αυτό καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να ξεπεραστούν οι κομματικές διαφορές».

«Στο μυαλό μου, ο βασικός πολιτικός κίνδυνος είναι η έλλειψη ηγεσίας ή η αναποτελεσματικότητά της. Όσο οι πολιτικοί ηγέτες θα είναι έτοιμοι να συνεργαστούν, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για τους λαούς της περιοχής» προσέθεσε επίσης ο Μάικλ Κόρμπατ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.