Δημόσιο: Πώς μειώνει ο «Μίτος» τον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας

Δημόσιο

Σε λειτουργία βρίσκεται ήδη στο Δημόσιο ο «Μίτος» ο οποίος έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του λαβύρινθου της γραφειοκρατίας. Πρόκειται για ένα Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών στο οποίο  τυποποιούνται και καταγράφονται όλες οι διαδικασίες του Δημοσίου, φυσικές και ψηφιακές, προκειμένου να μπορεί να μειωθεί ο αριθμός των δικαιολογητικών, αλλά και κάποια από αυτά να καταργηθούν και να ενημερώνονται αυτόματα  οι πολίτες.

Σημειώνεται δε πως μέσω του mitos.gov.gr οι πολίτες μπορούν αναζητήσουν μεταξύ άλλων:

Δηλαδή οι πολίτες μπορούν  να αναζητήσουν μέσω της ιστοσελίδας  στάδια υλοποίησης κάθε διαδικασίας, φυσικά ή/και ψηφιακά σημεία εξυπηρέτησης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τον εκτιμώμενο χρόνο και το κόστος της διεκπεραίωσης. Οι κατηγορίες υπηρεσιών είναι παρόμοιες με τις υπηρεσίες του gov.gr, όπως είναι γεωργία και κτηνοτροφία, δικαιοσύνη, εκπαίδευση, επιχειρηματική δραστηριότητα, εργασία και ασφάλιση, οικογένεια, περιουσία και φορολογία, πολίτης και καθημερινότητα, πολιτισμός, αθλητισμός και τουρισμός, στράτευση, υγεία και πρόνοια.

Οι δράσεις

Πάντως σε εξέλιξη βρίσκονται επιπλέον 43 δράσεις, οι οποίες αναμένεται να αποδοθούν σύντομα στους πολίτες. Όπως :

Υπό ανάπτυξη βρίσκονται συνολικά 15 δράσεις απλούστευσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, εννέα στον τομέα της οικογένειας, τρεις για την γεωργία και την κτηνοτροφία, επτά δράσεις για την οργάνωση του κράτους, τρεις για τη δικαιοσύνη, δύο για την καθημερινότητα του πολίτη και τέσσερις δράσεις στον τομέα της εργασίας και ασφάλισης.

Exit mobile version