Δημοσκόπηση για τη Βόρεια Μακεδονία: Tι λένε οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας για τη συμφωνία των Πρεσπών

Κατά της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζαέφ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ στις Πρέσπες τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Interview σε όλους τους Νομούς της ανατολικής, κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας για λογαριασμό της εφημερίδας “ThessNews”.

Συγκεκριμένα, το 86% των ερωτηθέντων κάνει λόγο για κακή συμφωνία για το ονοματολογικό τηςΠΓΔΜ, έναντι του 12% που τη θεωρεί καλή.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 83% πιστεύει ότι το θέμα όχι μόνον δεν λύθηκε, αλλά και ότι η συμφωνία το επιβάρυνε κάνοντας το πρόβλημα χειρότερο.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (71%) δηλώνει ότι ενοχλείται από τις κυβερνητικές παραχωρήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”, η “μακεδονική εθνότητα” και η “μακεδονική” γλώσσα. Μόνο το 7% δηλώνει ότι δεν ενοχλείται.

Τέλος, το 87% των Μακεδόνων πιστεύει ότι η χώρα προσφέρει στους Σκοπιανούς περισσότερα από όσα δίνει, έναντι μόλις του 2% που πιστεύει ότι τα οφέλη είναι περισσότερα από τις απώλειες.


Exit mobile version