Quantcast
ΕΒΖ: Ανοίγει αύριο το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα - enikonomia.gr
share

ΕΒΖ: Ανοίγει αύριο το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα

δημοσιεύτηκε:

Από αύριο θα αρχίσει και πάλι να παραλαμβάνει τεύτλα το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης  στο Πλατύ Ημαθίας, διαδικασία που είχε σταματήσει, λόγω των καιρικών συνθηκών ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλο Μπογιαννίδη, ανοίγει και το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, το οποίο πέρυσι δεν λειτούργησε.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο κ. Μπογιαννίδης, “οι κινήσεις αυτές είναι εγκληματικές και θα επιβαρύνουν τα λειτουργικά έξοδα για την εταιρεία, αφού τα χωράφια δεν φτάνει που είναι πλημμυρισμένα, σήμερα ξεκίνησε και να βρέχει”.

Οι τευτλοπαραγωγοί της Κ. Μακεδονίας εμφανίζονται ανήσυχοι σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους για τα τεύτλα που παραδίδουν φέτος, ενώ με τη λήξη της φετινής καμπάνιας στην ΕΒΖ -υπολογίζεται στο τέλος Οκτωβρίου- προτίθενται να κατέβουν εκ νέου στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθούν με τους επικεφαλής των αρμόδιων υπουργείων.

“Θα τους ρωτήσουμε, εάν ισχύουν και σήμερα οι δεσμεύσεις που μας είχαν δώσει και βάσει των οποίων μας προέτρεπαν να προχωρήσουμε σε σπορά τεύτλων, με την κυβέρνηση να είναι διπλά μας”, επισημαίνει ο κ. Μπογιαννίδης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.