Έτινγκερ: «Μια αφερέγγυα χώρα δεν ταιριάζει στην ευρωζώνη»

Ο Γερμανός Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ μιλώντας στην εφημερίδα Bild εξέφρασε αμφιβολίες για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Μια χρεοκοπημένη χώρα η οποία υιοθετεί ένα παράλληλο νόμισμα δεν ταιριάζει στη νομισματική ένωση», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Έτινγκερ εμφανίστηκε επιφυλακτικός και για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

«Το δημοψήφισμα μπορεί να κινητοποίησε τους πολίτες, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πριν τη χρεοκοπία», επεσήμανε.

Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, τότε οι συζητήσεις δεν έχουν νόημα, εξήγησε ο Έτινγκερ.

Και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης τάσσονται κατά της παροχής νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είπε “όχι”», δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αντρέας Σόιερ στη Bild. «Το όχι σημαίνει για εμάς όχι στις διαπραγματεύσεις και το πακέτο βοήθειας», εξήγησε.

Ο Πέτερ Ράμζάουερ (CSU) πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Μπούντεσταγκ επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος εκλαμβάνεται ως «όχι σε οποιαδήποτε μορφή νέου πακέτου βοήθειας».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Κρίστιαν φον Στέτεν ζήτησε «να τερματιστεί το πείραμα με τους έτοιμους για μεταρρυθμίσεις Έλληνες στην ευρωζώνη».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χανς-Πέτερ Φρίντριχ προειδοποίησε ότι η ατολμία και η αναποφασιστικότητα των ηγετών των χωρών της ΕΕ αποτελεί «μεγάλο κίνδυνο για το ευρώ».

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

 

Exit mobile version