Φάιμαν: Ο ρόλος της Γερμανίας στην ελληνική κρίση δεν ήταν θετικός

Η άποψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι μπορεί να είναι καλύτερα για την Ελλάδα αν εγκαταλείψει την ευρωζώνη είναι «εντελώς λάθος», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

«Ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε δημιούργησε σε ορισμένους την εντύπωση πως ίσως να είναι χρήσιμο για εμάς εάν η Ελλάδα φύγει από τη νομισματική ένωση, ότι ίσως με αυτό τον τρόπο να πληρώσουμε λιγότερα», δήλωσε ο Φάιμαν, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

«Νομίζω πως αυτό είναι εντελώς λάθος. Δεν είναι ηθικά σωστό, θα ήταν η αρχή μίας διαδικασίας αποσύνθεσης… Η Γερμανία έχει αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο εδώ στην Ευρώπη και σε αυτή την περίπτωση όχι έναν θετικό ρόλο», δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανάφερε σήμερα και πάλι στη συζήτηση το ζήτημα της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι η ελληνική βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Πολλοί οικονομολόγοι αμφισβητούν ότι η Αθήνα θα μπορούσε να λύσει τα οικονομικά προβλήματά της χωρίς ένα κούρεμα του χρέους της.

«Όμως ένα κούρεμα δεν ταιριάζει με τη συμμετοχή στη νομισματική ένωση», είπε ο Σόιμπλε σε σημερινή του συνέντευξη στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

 

Exit mobile version