GENNET: Νόμιμος ο επανέλεγχος Σαββαϊδου

Τις θέσεις της στην υπόθεση με τον επανέλεγχο των φορολογικών στοιχείων, για την οποία εγκαλείται η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, καταθέτει με ανακοίνωσή της η εμπλεκόμενη εταιρία GENNET. 

Το Δελτίο Τύπου της GENNET

Η GΕΝΝΕΤ Α.Ε., σε συνέχεια των πρόσφατων δημοσιευμάτων από τον Τύπο αναφορικά με τη δήθεν συμμετοχή της σε τοκογλυφία και έκδοση εικονικών τιμολογίων, διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο αυτών ως ανυπόστατο, απολύτως αναληθές και συκοφαντικό και δηλώνει τα εξής, προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Τα δημοσιεύματα υιοθετούν τις θέσεις της μιας πλευράς μεταξύ δύο αντιδίκων που έχουν πολύχρονη, σκληρή και πολυεπίπεδη δικαστική διαμάχη. Αποσιωπούνται αυτά που βαρύνουν τη δεύτερη πλευρά, για τα οποία, εκτός από όσα καταγγέλλονται εναντίον της, έχει πολλαπλές καταδίκες για παραβίαση νόμων που αφορούν το δημόσιο συμφέρον. H τρίτη εμπλεκόμενη εταιρεία, δεν έχει ελεγχθεί ποτέ μέχρι σήμερα, καθώς κάποιοι έβαζαν διαρκώς προσκόμματα στη διερεύνησή της. Για τη συγκεκριμένη εταιρεία, επέκειτο παραγραφή των πεπραγμένων της στις 31-12-2015 και ακόμη και σήμερα, αφού επιτέλους αποφασίστηκε να ελεγχθούν όλες οι εμπλεκόμενες εταιρείες, συνεχίζουν απροκάλυπτα την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων της υπόθεσης. H εταιρεία μας, σε αντίθεση με τις άλλες δύο εταιρείες, οποτεδήποτε κλήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές να προσκομίσει στοιχεία, παρουσιάστηκε εμπρόθεσμα και κατέθεσε ό,τι της ζητήθηκε.

Συγκεκριμένα, αν και συνοπτικά, τα στοιχεία έχουν ως εξής:

–      Τα αδιαμφισβήτητα εκδοθέντα και εξοφληθέντα τιμολόγια της δήθεν εταιρείας «αχυρανθρώπου» ΜΕΠΕ προς πολυεθνικές εταιρείες του εξωτερικού.

 

–      Τα δικαιολογητικά πλήθους άλλων συναλλαγών της ΜΕΠΕ, με άλλες εταιρείες πέραν της δικής μας, για την εξασφάλιση απαλλακτικού ΦΠΑ, ήδη από την πρώτη χρήση του 2001 (σε χρόνο πριν ακόμη την έναρξη συνεργασίας μας).

 

–      Οι φορολογικές δηλώσεις της ΜΕΠΕ για τα έτη 2002-2005 οι οποίες απεικόνιζαν όλες τις μεταξύ μας δοσοληψίες, ανακλήθηκαν μετά από 4 χρόνια, ενώ η Ελληνική Δικαιοσύνη και οι φορολογικές αρχές απεφάνθησαν ότι ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ η ανάκλησή τους.

 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα πολύπλοκη υπόθεση, που εμπλέκει πολλούς και πολλές, με βαριές καταγγελίες, οι οποίες στοιχειοθετούν ακόμα και κρατική διαφθορά. Οι αρχές, όσο και αν κάποιοι δεν το επιθυμούν γιατί τους συμφέρει, διερευνούν σε βάθος με τη βοήθεια της Ελληνικής Δικαιοσύνης και με γνώμονα το Δημόσιο συμφέρον, αυτή την υπόθεση ώστε αποδώσουν άμεσα τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ευθύνες. Η εταιρεία μας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, και στις Αρχές οι οποίες εδώ και 2,5 χρόνια προσπαθούν να ελέγξουν την υπόθεση με ευσυνείδητους εκπροσώπους που ενεργούν για το καλό του Ελληνικού δημοσίου καθώς και σε όλους όσους πασχίζουν για την αλήθεια, παρά το γεγονός ότι συντονισμένα, φοροφυγάδες και αργυρώνητοι, συνασπίζονται προκειμένου να επιβάλλουν τον νόμο του ψεύδους, της αδιαφάνειας και της αποφυγής ελέγχου των πεπραγμένων τους. Θεωρούμε επίσης δεδομένο, ότι όσοι επιθυμούν μια Δικαιοσύνη και μια Δημόσια Διοίκηση που ασκείται χωρίς να στοχοποιούνται οι αθώοι και χωρίς να μένουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί ένοχοι, θα πρέπει να ενεργούν πιο προσεκτικά και να συμβάλουν υπεύθυνα στην αποκάλυψη της αλήθειας, διασταυρώνοντας τις πληροφορίες που λαμβάνουν και εκτιμώντας με ουσιαστικά κριτήρια την αξιοπιστία των πηγών τους.

Δηλώνουμε ότι η εταιρεία μας προβαίνει σε επίσημη ενημέρωση και, διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο των σχετικών δημοσιευμάτων και προφανώς, εκ των προτέρων, κάθε μελλοντική αναφορά που δεν προέρχεται ή/και δεν επιβεβαιώνεται από την εταιρεία μας. Σε κάθε δε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

 


Exit mobile version