Γεωργιάδης: Η Ελλάδα δεν έχει επηρεασθεί ιδιαίτερα από τον κορονοϊό

Την Ελλάδα δεν την επηρεάζει ιδιαίτερα άμεσα η κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία εξαιτίας του κορονοϊού, «γιατί πχ ο τουρισμός από την Κίνα είναι σχετικά μικρός, μόλις 300 χιλιάδες τουρίστες. Είχαμε εργαστεί για να βάλουμε και νέες αεροπορικές γραμμές αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι τώρα υπάρχει ζήτημα».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, προσθέτοντας: «Εάν κρατήσει μία – δύο εβδομάδες ακόμη, πιθανότατα δεν θα μας επηρεάσει ιδιαίτερα. Εάν κρατήσει ένα χρόνο, προφανώς θα επηρεάσει όλο τον πλανήτη».

Σε ό,τι αφορά, γενικότερα, στην οικονομία είπε: «Χρειάζεται διάνυσμα χρόνου η βελτίωση των μακρο και των δημοσιονομικών μεγεθών να περάσει στην πραγματική οικονομία. Ασφαλώς το 2020 θα δούμε μεγάλη βελτίωση. Ήδη η μεγάλη πτώση των επιτοκίων δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας θα δημιουργήσει καινούργιες συνθήκες για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Χρειάζεται, όμως, διάνυσμα χρόνου για να έλθει στην καθημερινή ζωή. Η διαφορά, πάντως, φαίνεται ήδη και οι πολίτες με τις μειώσεις των φόρων έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, κάτι που θα γίνεται περισσότερο εμφανές προϊόντος του 2020».

Exit mobile version