Γκάμπριελ σε Τσίπρα: Δεσμεύστε καταθέσεις πλούσιων φοροφυγάδων

Πρόταση για δέσμευση των καταθέσεων πλούσιων φοροφυγάδων κατέθεσε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Προτείναμε στον Τσίπρα να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πλούσιων Ελλήνων που δεν έχουν πληρώσει φόρους στην πατρίδα τους. Η πρότασή μας ισχύει, αλλά οι ελληνικές χρηματοπιστωτικές αρχές θα έπρεπε ήδη να είχαν πάρει μέτρα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει για την κατασκευή ενός κράτους ή στην στοχοθετημένη χρήση των επενδύσεων με το πρόγραμμα Γιούνκερ, σύμφωνα με τον Γκάμπριελ, ο οποίος δηλώνει πως «θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στα παιχνίδια που οδηγούν τη νέα κυβέρνηση για εβδομάδες».

Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα στις 8 και 9 Απριλίου, επεσήμανε πως δεν πιστεύει πως η χώρα θα γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη, για χάρη της Ρωσίας. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Αθήνα σκέφτεται σοβαρά να γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας», κατέληξε.

 

 

Exit mobile version