Καιρός: Ανοιξιάτικη ημέρα και σήμερα - «Φθινοπωρινή» εισβολή από αύριο που κορυφώνεται την Πρωτομαγιά - enikonomia.gr

Καιρός: Ανοιξιάτικη ημέρα και σήμερα – «Φθινοπωρινή» εισβολή από αύριο που κορυφώνεται την Πρωτομαγιά

καιρός

Γενικά αίθριος και ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός και σήμερα Τετάρτη 29/4 με τις υψηλές θερμοκρασίες να διατηρούνται, ωστόσο οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι θα υπάρξει μια φθινοπωρινού τύπου μεταβολή από αύριο το απόγευμα που θα κορυφωθεί τη μέρα της Πρωτομαγιάς.

Η μεταβολή του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από την Πέμπτη (30/4) από τα βόρεια, με πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση των βορείων ανέμων και βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η ψυχρή εισβολή αναμένεται να κορυφωθεί την επόμενη μέρα και να περιοριστεί από το Σάββατο.

Σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός, ενώ το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ οι νεφώσεις εκ νέου στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τους 24 με 26 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αθήνα με τη θερμοκρασία από τους 12 να φτάνει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός, αλλά από το μεσημέρι  οι νεφώσεις που θα αναπτυχθούν θα φέρουν αργότερα τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 26 βαθμών Κελσίου.

Θοδωρής Κολυδάς: Μεταβολή του καιρού από αύριο που κορυφώνεται την Πρωτομαγιά

Η μεταβολή του καιρού αρχίζει από το απόγευμα της Πέμπτης από τα βόρεια και κορυφώνεται την Παρασκευή με πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση των βορείων ανέμων στα 6 με 7 και πιθανόν στα 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ παράλληλα θα έχουμε βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αν και δεν προβλέπεται γενικευμένη ακραία κακοκαιρία, αναμένονται τοπικά αξιόλογες βροχές σε κεντρική Ελλάδα, Θεσσαλία, ανατολικά ηπειρωτικά και Κρήτη, με πιθανότητα χιονόπτωσης πάνω από τα 1200–1400 μ. κυρίως την Παρασκευή.

Η ψυχρή εισβολή αναμένεται να κορυφωθεί την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με με τα τρία κύρια προγνωστικά μοντέλα, αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς.

«To Σάββατο τα φαινόμενα περιορίζονται», προσθέτει.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

«Μετά τις ανοιξιάτικες λιακάδες και τις υψηλές θερμοκρασίες από αύριο μας πλησιάζει από τα βόρεια μια φθινοπωρινή διαταραχή που θα χαλάσει τον καιρό μέχρι και το Σαββατοκύριακο», αναφέρει ο μετεωρολόγος του ANT1, Τάσος Αρνιακός.

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-04-2026

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-05-2026

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-05-2026

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-05-2026

Exit mobile version