Καιρός: Άστατος με βροχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - enikonomia.gr

Καιρός: Άστατος με βροχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

καιρός, σύννεφα

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, αρχικά στη δυτική – κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους ισχυρές.

Ειδικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι καταιγίδες πιθανότατα θα είναι ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους και περιόδους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 6 και στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί πιθανώς τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 23-25 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στην Αθήνα αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια πρόσκαιρη καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση να αναμένεται από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

«Ο άστατος ανοιξιάτικος καιρός συνεχίζεται, με λιακάδες το πρωί, συννεφιές το μεσημέρι και μπόρες το απόγευμα στα ηπειρωτικά, με δροσερό μαϊστράλι που κρατά τον υδράργυρο σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Ότι πρέπει δηλαδή γι’ αυτή τη μεταβατική περίοδο», αναφέρει στην πρόγνωση του ο μετεωρολόγος του ANT1 Τάσος Αρνιακός.

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 19/5/2026

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Πιθανώς ισχυρές καταιγίδες σε δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αρχικά στη δυτική – κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους και περιόδους πιο πυκνές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 6 και στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί πιθανώς τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 25 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-05-2026

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21-05-2026

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-05-2026

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-05-2026

Exit mobile version