Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά σήμερα - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης - enikonomia.gr

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά σήμερα – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας αναμένονται σήμερα, Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη έως 7 και στο βόρειο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού

«Την Τετάρτη στα δυτικά και τα βόρεια θα έχει πυκνές νεφώσεις με ισχυρές, επαναλαμβανόμενες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κέρκυρα, τους Παξούς, την Ήπειρο και τα βορειοδυτικά της Αιτωλοακαρνανίας. Στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώσουν με πιθανότητα να βρέξει τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Νοτιάδες έως 6 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο που μεταφέρουν σκόνη από την Αφρική. Σε μικρή πτώση θα είναι η θερμοκρασία και στα βόρεια θα φτάσει έως τους 20 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς Κελσίου» ανέφερε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός

«Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώσουν. Οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 15 έως και 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές νοτιάδες 3 με 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 13 έως και 20 βαθμούς Κελσίου» πρόσθεσε.

Η πρόγνωση της Νικολέτας Ζιακοπούλου

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, «την Τετάρτη ο καιρός θα μας υποδεχτεί με βροχές στα κεντρικά και βόρεια το ανατολικό Αιγαίο και καταιγίδες σε βόρειο Αιγαίο, Ιόνιο και ανατολικό Αιγαίο και ισχυρές καταιγίδες σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου». 

«Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις αυξημένες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στην Θεσσαλονίκη κυρίαρχες θα είναι οι νεφώσεις και οι βροχές. Οι άνεμοι νότιοι θα φτάσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου». 

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-11-2025

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως περιοχή Κέρκυρας, Παξών), την Ήπειρο και στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του βορείου Ιονίου (κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας και Παξών), την Ήπειρο και τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα για ασθενείς βροχές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο βόρειο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα τμήματα τους 21 με 23 και στα νότιατοπικά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-11-2025

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία και τη δυτική Στερεά βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές. Στη Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κατά διαστήματα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι και στο Ιόνιο από τις απογευματινές ώρες 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα τμήματα τους 21 με 23 και στα νότια τοπικά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-11-2025

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατά διαστήματα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα δυτικά και βόρεια πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-11-2025

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές στην ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23-11-2025

Στα δυτικά άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στα βόρεια και τα δυτικά, σε μικρότερη πτώση στην υπόλοιπη χώρα.

Exit mobile version