Καιρός: Πρωτομαγιά με πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες - enikonomia.gr

Καιρός: Πρωτομαγιά με πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες

καιρός

Βροχερό και με πολύ κρύο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού που θα επικρατήσει σήμερα Πρωτομαγιά σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οι ισχυροί άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν ποιο πολύ την κεντρική και βόρεια Ελλάδα έως και τις βραδινές ώρες.

Η σημερινή μέρα θα είναι δύσκολη για όλη τη χώρα καθώς θα σημειωθούν βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές. Πιο έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, με συνεχείς βροχές και αρκετή συννεφιά.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές. Μόνο στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, ο υδράργυρος ενδέχεται να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Παράλληλα, δεν αποκλείονται όψιμες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές.

Στην Αθήνα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι αργά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυμαινόμενη μεταξύ 9 και 16 βαθμών Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια με γρήγορη εξασθένηση από το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χαρά Μάλεση

«Η άνοιξη ετοιμάζει βαλίτσες για 3 μέρες κι εμείς ετοιμάζουμε βαλίτσες με μπουφάν κι ομπρέλα. Αντί για μια ανοιξιάτικη απόδραση στην εξοχή ετοιμαζόμαστε για μια ασυνήθιστη για την εποχή ψυχρή κάθοδο από τη Ρωσία », αναφέρει για τον καιρό την Πρωτομαγιά η μετεωρολόγος του ANT1, Χαρά Μάλεση.

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Στα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση στα βορειοανατολικά τις βραδινές ώρες.
Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 17 και τοπικά στα νότια τους 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς και τοπικά στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-05-2026

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-05-2026

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-05-2026

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 05-05-2026

Exit mobile version