Καιρός: Συννεφιές, βροχές και ισχυροί άνεμοι - Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα - enikonomia.gr

Καιρός: Συννεφιές, βροχές και ισχυροί άνεμοι – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

καιρός

Γενικά ήπιος θα είναι ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου με αραιές νεφώσεις κατά τόπους, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Τις πρωινές ώρες στα δυτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ στα δυτικά, 4 με 6 στα ανατολικά και τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, με μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά 31 με 33 βαθμούς, στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη 29 με 31 και τοπικά 32, ενώ στις Κυκλάδες 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του ΑΝΤ1, Τάσου Αρνιακού, στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς, με τη μέγιστη στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στα γύρω ορεινά, όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς, χαμηλότερη κατά 2 με 3 στο εσωτερικό της Ηπείρου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς και στις Σποράδες έως 29. Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στην Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, που στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν, με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς, ενώ στη νότια Κρήτη θα φτάσει έως 32.

Στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς, χαμηλότερη κατά 2 με 3 στα βόρεια τμήματα.

Για αύριο, Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα είναι επίσης μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι 4 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά, με μέγιστες στα ηπειρωτικά 31 με 33 και τοπικά 34 βαθμούς στα ανατολικά, στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη 29 με 31, ενώ στις Κυκλάδες 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 09-09-2025

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-09-2025

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-09-2025

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-09-2025

Exit mobile version