Κομισιόν: Γιούνκερ – Τσίπρας συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή

Να παραμείνουν σε επαφή, συμφώνησαν κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της Κομισιόν, Τσίπρας και Γιούνκερ, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο να συμβάλει στην επίτευξη συμφωνίας», είπε ο κ. Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς ρωτήθηκε για την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει. «Σεβόμαστε την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών», είπε.

Τέλος, κληθείς εκ νέου να απαντήσει στο ερώτημα εάν είναι η συμμετοχή στην ευρωζώνη μη αναστρέψιμη ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε μονολεκτικά «Ναι».

Εμείς δεν προβλέπουμε ότι το ρολόι θα σταματήσει να χτυπά για την Ελλάδα, αλλά ο χρόνος περνά, είπε σχηματικά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Στην επιβεβαίωση ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε σήμερα Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ προχώρησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στην συνέχεια.

Όπως ανέφερε, ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμησή του στον κ. Γιούνκερ για τις προσπάθειά που καταβάλει για να επιτευχθεί συμφωνία.

 

 

Exit mobile version