Κουμουτσάκος: Το πάθημα της αξιολόγησης του 2015, δεν έγινε μάθημα

«Η παράταση της διαδικασίας αξιολόγησης, η παράταση της εκκρεμότητας, δεν ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, αλλά την αποδυναμώνει» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Δίνουμε περιθώρια στον κ. Σόιμπλε ή και σε άλλους που έχουν την ίδια λογική να ανεβάζουν την πίεση προς την ελληνική πλευρά, ωθώντας την κυβέρνηση σε μία νέα βαριά συνθηκολόγηση. Το έκανε (σσ: η κυβέρνηση) το 2015, δεν έμαθε τα μαθήματα, το έκανε στην α’ αξιολόγηση και νομίζω ότι τώρα το υφίσταται για τρίτη συνεχόμενη φορά. Αλλά πρέπει τα παθήματα να γίνονται μαθήματα» είπε ο κ. Κουμουτσάκος και διευκρίνισε: «Όσο επιμηκύνεται η εκκρεμότητα, τόσο αυξάνεται και η ανάγκη της ελληνικής οικονομίας για συμφωνία. Και όσο μεγαλύτερη ανάγκη έχεις να κλείσεις τη συμφωνία, τόσο λιγότερη διαπραγματευτική δύναμη έχεις. Δε λέμε να κλείσει κάτι γρήγορα και πρόχειρα, αλλά η μακρά επιμήκυνση της διαπραγμάτευσης φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα, διότι εμείς δυστυχώς είμαστε εκείνο το μέρος, στη σχέση δανειστή-δανειζόμενου, δυστυχώς ο δανειζόμενος είναι σε πιο ανίσχυρη θέση, γι αυτό πρέπει να την προστατεύει».

«Η ιδεοληπτική τακτική της κυβέρνησης δεν προστατεύει τη διαπραγματευτική θέση, την κάνει ακόμη ασθενέστερη. Η κυβέρνηση τον συσχετισμό θετικού αποτελέσματος μιας διαπραγμάτευσης και χρόνου που πρέπει να επιτευχθεί, δεν τον γνωρίζει» επισήμανε ο τομεάρχης της ΝΔ.

Αναφερόμενος, τέλος, στη λειτουργία των προσφυγικών δομών τις ημέρες της κακοκαιρίας, σχολίασε πως «η ευαισθησία και η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, ειδικά όσον αφορά αυτά που είδαμε στη Μόρια με τους παγωμένους μετανάστες, αποδείχθηκε βαθείας καταψύξεως».


Exit mobile version