Quantcast
Κουντουρά: Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει την πρώτη θέση παγκοσμίως σε Γαλάζιες Σημαίες - enikonomia.gr
share

Κουντουρά: Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει την πρώτη θέση παγκοσμίως σε Γαλάζιες Σημαίες

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει την πρώτη θέση παγκοσμίως σε «Γαλάζιες Σημαίες», δήλωσε η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά, κατά την ετήσια, διεθνή συνάντηση των χειριστών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης (ΕΕΠΦ), ο δήμος Ζακύνθου και οι Σύλλογοι Ξενοδόχων του νησιού.

Μάλιστα η κ. Κουντουρά είπε ότι, «το 2018 αναμένεται να προσελκύσουμε πάνω από 32 εκατομμύρια τουρίστες, έξι στους δέκα υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου. Τα έσοδα έχουν διψήφια αύξηση, περίπου 17% σε σχέση με το 2017, άρα ο τουρισμός είναι η οικονομική δύναμη της πατρίδας μας, και οφείλουμε να τον προστατεύουμε και να δουλεύουμε σκληρά».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις Γαλάζιες Σημαίες λέγοντας ότι «αν και τα κριτήρια είναι πολλά, πρέπει όλοι, όχι μόνο οι φορείς του τουρισμού, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι περιφέρειες, να προσπαθήσουμε προκειμένου να καταφέρουμε να έχουμε σε κάθε περιφέρεια πολλές περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες».

Σημειώνεται ότι με βραβευμένες 519 ελληνικές ακτές και 15 μαρίνες η χώρα μας είναι δεύτερη παγκοσμίως σε Γαλάζιες Σημαίες. «Μπορούμε εύκολα να γίνουμε οι πρώτοι», ανέφερε η υπουργός.

Όπως είπε, στη χώρα μας με 16.000 χλμ ακτογραμμή έχουμε καταφέρει να πρωταγωνιστούμε στον παγκόσμιο θεσμό των «Γαλάζιων Σημαιών».

Ύστερα από μία δύσκολη περίοδο τριών χρόνων και παρά τους εξωγενείς και αστάθμητους παράγοντες έχουμε καταφέρει τα τέσσερα τελευταία χρόνια να έχουμε συνεχόμενες επιτυχίες στον ελληνικό τουρισμό και να προβάλουμε την πατρίδα μας σε παγκόσμιο επίπεδο, σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.