Quantcast
Μανιάτης: Η Τουρκία πουλάει «τσαμπουκά» στην Κύπρο και σε ενεργειακούς κολοσσούς - enikonomia.gr
share

Μανιάτης: Η Τουρκία πουλάει «τσαμπουκά» στην Κύπρο και σε ενεργειακούς κολοσσούς

δημοσιεύτηκε:

«Η Τουρκία πουλάει «τσαμπουκά» στην Κύπρο και σε ενεργειακούς κολοσσούς, όπως η Total και η ENI», δηλώνει ο πρώην υπουργός Ενέργειας και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις τουρκικές προκλήσεις με αφορμή την έναρξη των γεωτρήσεων στη κυπριακή ΑΟΖ . Επισημαίνει ότι απαιτείται ψυχραιμία, σοβαρότητα και διακομματική εθνική συνεννόηση στο Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Μανιάτης δηλώνει δικαιωμένος για την « εθνική ενεργειακή στρατηγική 2009-2014», που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Λ. Παπαδήμου και κατακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πολέμησε αυτή την ενεργειακή πολιτική ενώ λέει ότι τώρα την εξυμνούν. Υποστηρίζει ότι για τα επόμενα «40 χρόνια, αν κινηθούμε σοβαρά και γρήγορα, μπορούμε να έχουμε δημόσια έσοδα 2 δις € κάθε χρόνο με τις σημερινές χαμηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου»

Ασκεί οξεία κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μιλώντας για μηδενική αξία για την ανάπτυξη τα όσα διακήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας στη Κοζάνη. «Το μόνο χρήσιμο που μπορούν να κάνουν σήμερα είναι να σηκωθούν να φύγουν», υπογραμμίζει και θεωρεί ότι «η μάχη των μαχών για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη θα είναι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές. Εκλογές στις οποίες εμείς θα διεκδικήσουμε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.