Quantcast
Μειώθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου το δεκάμηνο - enikonomia.gr
share

Μειώθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου το δεκάμηνο

δημοσιεύτηκε:

Mείωση εμφάνισαν τον Οκτώβριο οι ανεξόφλητες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου αλλά και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου.

Τα χρέη του Δημοσίου προς την αγορά μειώθηκαν συνολικά κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ, στα 5,86 δις ευρώ από 6 δις ευρώ που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα οι Οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης αύξησαν τον Οκτώβριο της ληξιπρόθεσμες οφειλές τους κατά 135 εκ. υρώ στα 2,83 δις ευρώ από 2,7 δις ευρώ τον Σεπτέμβριο .
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημοσίων νοσοκομείων μειώθηκαν οριακά κατά 24 εκ. ευρώ φτάνοντας στα τέλη Οκτωβρίου τα 1.19 δις ευρω΄; Από 1,21 δις ευρώ τον προηγούμενο μήνα
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ μειώθηκαν επίσης οριακά κατά 7 εκ ευρώ από στα 324 εκ ευρώ τον Οκτώβριο από 331 εκ ευρώ το Σεπτέμβριο .
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου μειώθηκαν τον Οκτώβριο κατά 12 εκ. ευρώ φτάνοντας τα 266 εκ ευρώ από 278 εκ ευρώ τον Σεπτέμβριο .
Τέλος οι καθυστερούμενοι φόροι σε ιδιώτες και επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 49 εκ. ευρώ φτάνοντας τα 758 εκ. από 807 εκ ευρώ τον Σεπτέμβριο

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.