Μέρκελ: Χωρίς προεργασία, η Σύνοδος Κορυφής δεν θα μπορέσει να λάβει αποφάσεις

Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα απέστειλε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει προεργασία, η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας δεν θα μπορέσει να λάβει αποφάσεις.

«Η Σύνοδος της Δευτέρας θα μπορεί να λάβει αποφάσεις, μόνο εάν υπάρξει το κατάλληλο έδαφος» υποστήριξε χαρακτηριστικά η καγκελάριος.

Εάν δεν υπάρξει μία επαρκής προεργασία, η οποία θα προλειαίνει το έδαφος για τη συμφωνία, ο ρόλος της Συνόδου θα είναι συμβουλευτικός, καθώς δεν θα μπορέσει λάβει αποφάσεις, εξήγησε η κ. Μέρκελ.

Όπως εξήγησε εν συνεχεία, είναι σημαντικό, Ελλάδα και δανειστές, να παραμείνουν προσηλωμένοι στις αρχές της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, η Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλλει νέες προτάσεις, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα στο συνταξιοδοτικό και το ΦΠΑ.

Δίχως την ύπαρξη συμφωνίας, σημειώνουν εν συνεχεία, η Ελλάδα δεν θα λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση και θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών.

Σημειώνεται ότι βάσει των ίδιων πηγών, η επιβολή περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων είναι αρκετά πιθανή, δεδομένου του ρυθμού εκροής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.

Exit mobile version