Quantcast
Μπρέιζερ: Μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις μπορεί να προκαλέσει πτώση των αγορών - enikonomia.gr
share

Μπρέιζερ: Μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις μπορεί να προκαλέσει πτώση των αγορών

δημοσιεύτηκε:

Ενδεχόμενη αποτυχία να βρεθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα του ελληνικού κρατικού χρέους μπορεί να πυροδοτήσει διόρθωση στις αγορές, δήλωσε ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας, Άλεξ Μπρέιζερ στη βρετανική Βουλή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Ένα κακό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις αυτές θα μπορούσε να προκαλέσει μία ευρύτερη επανεκτίμηση του κινδύνου στις χρηματοπιστωτικές αγορές» δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Ξεκινάμε από μία κατάσταση, όπου οι τιμές της αγοράς εμφανίζονται να υπόκεινται πιθανόν σε μία διόρθωση» είπε ο Μπρέιζερ, προσθέτοντας:

«Δεν θεωρώ την Ελλάδα ως έναν μεγάλο κίνδυνο, αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει έναυσμα για μία επαναξιολόγηση της αγοράς».

«Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι ξέρω πόσο πιθανό είναι να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ» συνέχισε, προσθέτοντας:

«Αν και το οικονομικό ζήτημα είναι από κάποιες πλευρές πολύ απλό -υπάρχει ένα υπερβολικό χρέος που πρέπει να αντιμετωπισθεί- ο τρόπος που αυτό αντιμετωπίζεται είναι ένα πολιτικό θέμα και δεν θεωρώ ότι μπορώ να κάνω οποιαδήποτε πρόβλεψη» πως θα προχωρήσουν οι συζητήσεις.

Ο Μπρέιζερ δήλωσε ότι η έκθεση των βρετανικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι μικρή, «ανερχόμενη σε περίπου 2 δισ. στερλίνες (3 δισ. δολάρια), που αντιστοιχεί σε περίπου 1% του κοινού μετοχικού κεφαλαίου τους».

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο αξιωματούχος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της βρετανικής Βουλής, στο πλαίσιο του διορισμού του στην Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.