Quantcast
NEPTUNE STRIKE – 22: Τα “γαλάζια” γεράκια με υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με το αεροπλανοφόρο TRUMAN - enikonomia.gr
share

NEPTUNE STRIKE – 22: Τα “γαλάζια” γεράκια με υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με το αεροπλανοφόρο TRUMAN

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη άσκηση της Ελλάδας σε άσκηση του ΝΑΤΟ και τον 6ο Στόλο των ΗΠΑ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τον εγγυητή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και πλέον αποτελούν τον σταθερό σύμμαχο με τον οποίο θέλουν να συνεργάζονται οι υπόλοιπες δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την Συμμαχία επιβεβαιώνεται ολοένα και πιο συχνά.

Χθες το πρωί, ολοκληρώθηκε η διασυμμαχική δραστηριότητα με την επωνυμία «NEPTUNE STRIKE – 22», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, με την συμμετοχή Ναυτικών και Αεροπορικών Μονάδων του ΝΑΤΟ υπό την Διοίκηση και τον Έλεγχο της Συμμαχικής Διοίκησης Νάπολης (Joint Force Command Naples), της Ναυτικής Δύναμης Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ (Naval Striking and Support Forces NATO – STRIKFORNATO) και του 6ου Στόλου (6th FLEET) των ΗΠΑ.

Την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου είχε πραγματοποιηθεί η τεράστια κινητοποίηση των συμμαχικών δυνάμεων, η οποία αποσκοπούσε στην ομαλή ενσωμάτωση του Αεροπλανοφόρου USS HARRY S. TRUMAN και των συνοδών πλοίων αυτού (Carrier Strike Group 8 – CSG-8) στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο.

Στην «NEPTUNE STRIKE – 22» οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συμμετείχαν με το Υποβρύχιο (Υ/Β) ΚΑΤΣΩΝΗΣ, 1 Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3B ORION της Αεροπορίας Πολεμικού Ναυτικού, 7 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 και 2 Phantom F-4, 1 Αερομεταφερόμενο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) EMB-145Η, ενώ διατέθηκε και το 2ο ΑΚΕ (Αεροπορικός Έλεγχος Μέσων Αεράμυνας – Κέντρο Σύνθεσης και Παραγωγής Αεροπορικής Εικόνας) στην Πάρνηθα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, η συμμετοχή της χώρας μας στην «NEPTUNE STRIKE – 22» εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου σε ό,τι αφορά στις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητάς τους, και της διαλειτουργικότητάς τους σε Συμμαχικό επίπεδο, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου και πέραν αυτής.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.