Quantcast
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος Διεθνής Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός για την προμήθεια φαρμάκων - enikonomia.gr
share

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος Διεθνής Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός για την προμήθεια φαρμάκων

δημοσιεύτηκε:

Η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) -του υπουργείου Υγείας- ολοκλήρωσε τη διαδικασία αποσφράγισης, με ηλεκτρονικό τρόπο,των προσφορών του πρώτου Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού – Συμφωνία Πλαίσιο, για την προμήθεια φαρμάκου, είκοσι (20) δραστικών ουσιών, για τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, προϋπολογισμού 33.7 εκατ. Ευρώ.

Είναι ο πρώτος κεντρικός διαγωνισμός που διενεργείται στον τομέα της υγείας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων).

Όπως είναι γνωστό και στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του συστήματος των κρατικών προμηθειών, η εφαρμογή της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής διαδικασίας για τη διενέργεια διαγωνισμών από τους φορείς του ελληνικού δημοσίου είναι πλέον υποχρεωτική από 1.10.2014.

Στον πρώτο Διεθνή Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό, για την προμήθεια φαρμάκων, που διεξάγεται στη χώρα μας, ήδη συμμετείχαν είκοσι πέντε (25) εταιρείες. Χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι αυτό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης της αγοράς στο Ελληνικό Δημόσιο, το βέβαιο είναι ότι αποτελεί ένα πρώτο τεστ, το οποίο θα κρίνει εκτός από την αξιοπιστία και την αποτελεσματική προσαρμογή των διαδικασιών του δημόσιου τομέα στις προκλήσεις της ηλεκτρονικής εποχής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.