Όργιο φοροδιαφυγής: Άνεργη με καταθέσεις 17,5 εκατ. ευρώ και ιδιωτικός υπάλληλος με 77 εκατ. ευρώ!

Εκατομμύρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανέργων, ιδιωτικοί υπάλληλοι με αστρονομικές καταθέσεις, είναι μόλις μερικές από τις περιπτώσεις που εντόπισαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ όταν εξέτασαν 65 CD που τους παρέδωσαν οι τράπεζες.

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, οι εισαγγελείς, Αθανασίου, Μπρης και Δραγάτσης, διαπίστωσαν ότι παρά την κρίση στην Ελλάδα υπάρχουν πολυεκατομμυριούχοι, οι οποίοι κέρδισαν τα χρήματα αυτά από το 2007 και μετά.

Μέχρι στιγμής, οι έλεγχοι έχουν εντοπίσει συνολικά 850 καταθέσεις οι οποίες έχουν πάνω από 100 εκατ. ευρώ, ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση άνεργης από το 2001, η οποία , όμως δήλωσε 700.000 ευρώ εισόδημα, ενώ βρέθηκαν και 17,5 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό της.

Μια άλλη περίπτωση που άφησε άφωνους τους ελεγκτές ήταν ένας ιδιωτικός υπάλληλος, κάτοικος Φιλοθέης, ο οποίος δήλωσε εισόδημα 150.000 ευρώ και στους λογαριασμούς του βρέθηκαν 77 εκατ. ευρώ.

Άλλος ιδιωτικός υπάλληλος, ο οποίος είχε δηλώσει εισόδημα 600.000 ευρώ, θα πρέπει να δικαιολογήσει πώς βρέθηκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό 15 εκατομμύρια ευρώ.

 

Exit mobile version