Πανευρωπαϊκό κόμμα θα ιδρύσει ο Γιάνης Βαρουφάκης

Την ίδρυση νέου κόμματος προανήγγειλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «l’ Espresso».

«Θα επιστρέψω τον Φεβρουάριο με νέο, πανευρωπαϊκό κόμμα», δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι το κίνημά του έχει στόχο τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης.

“Θέλω να αποδείξω πως υπάρχει ένας εναλλακτικός δρόμος για εκείνους που θέλουν να επιστρέψουν στο… κουκούλι του έθνους- κράτους και για εκείνους που αποδέχονται τις αυταρχικές πολιτικές των αντι-ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων” υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης.

Για τον Ρέντσι: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ασκεί κριτική και για τη στάση του Ματέο Ρέντσι στο ελληνικό ζήτημα. Σχολιάζοντας τη διαμάχη του Ιταλού πρωθυπουργού με τη Γερμανία, ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει πως “αν πράγματι υπήρχε η διαμάχη και η διαφωνία με την πολιτική που ασκεί το Βερολίνο, θα είχε αποφύγει να ασκήσει και εκείνος πιέσεις στον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί τις “απάνθρωπες” πολιτικές της Τρόικας, για τις οποίες και ο ίδιος ο Ρέντσι τώρα αισθάνεται δυσάρεστα. Είναι η κορύφωση της μάχης, όπου εκεί αποκαλύπτονται το θάρρος και οι πραγματικές προθέσεις και όχι εκ των υστέρων”.

Exit mobile version