Προβληματισμένοι οι Ελληνες για την ασφάλεια στις e-συναλλαγές

Προβληματισμένοι με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο εμφανίζονται οι Έλληνες σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο

Η έρευνα δείχνει ότι τα επίπεδα χρήσης του Διαδικτύου εξακολουθούν να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από χώρα σε χώρα στην ΕΕ: ενώ περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της ΕΕ έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο κάθε μέρα (63%), μια σημαντική μειοψηφία (24%) δηλώνουν ότι δεν χρησιμοποιούν ποτέ το Διαδίκτυο ή δεν έχουν πρόσβαση.

Εκτός από την πρόσβαση στο Διαδίκτυο από έναν υπολογιστή (92%), το 61% των χρηστών έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω ενός smartphone, και το 30% χρησιμοποιούν tablets. Η χρήση των smartphones και tablets έχει αυξηθεί δραστικά σε σύγκριση με το 2013.

Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του Διαδικτύου στην ΕΕ δηλώνουν ότι το χρησιμοποιούν για να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (86%), να διαβάσουν ειδήσεις online (63%), στα κοινωνικά δίκτυα (60%), για να αγοράσουν αγαθά ή υπηρεσίες σε απευθείας σύνδεση (57%), ή να κάνουν online τραπεζικές συναλλαγές (54%), ενώ το 23% πούλησε αγαθά ή υπηρεσίες.

Τα επίπεδα χρήσης όλων αυτών των δραστηριοτήτων έχουν αυξηθεί δραστικά από το 2013. Υπάρχουν όμως σημαντικές διαφορές στις online δραστηριότητες που αναφέρουν ότι πραγματοποιούν οι ερωτηθέντες από χώρα σε χώρα.

Κατά τη χρήση του Διαδικτύου για online τραπεζικές υπηρεσίες ή αγορές, οι δύο πιο κοινές ανησυχίες είναι η κατάχρηση προσωπικών δεδομένων (αναφέρθηκε από το 43% των χρηστών του Διαδικτύου στην ΕΕ) και η ασφάλεια των online πληρωμών (42%). Οι πολίτες της ΕΕ μάλιστα ανησυχούν περισσότερο για αυτά τα θέματα το 2014 από ό, τι το 2013.

Οι χρήστες του Διαδικτύου φαίνεται να έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά τους στο διαδίκτυο λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια από το 2013 όπως καταγράφει η έρευνα:

Ειδικότερα για την Ελλάδα





Exit mobile version