Ρέγκλινγκ: Η δέσμευση για μεταρρυθμίσεις δεν είναι η ίδια σε όλο το εύρος της κυβέρνησης

Η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο τόνισε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις όπως έγινε με την πρώτη αξιολόγηση η οποία τράβηξε για πολύ καιρό με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά η ελληνική οικονομία.

«Πρέπει να κλείσει το φθινόπωρο και γρήγορα η ελληνική οικονομία οφείλει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος να σταθεροποιηθεί, να βγει στις αγορές και να μειώσει την ανεργία.» υπογράμμισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Υπάρχει η δέσμευση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών να υλοποιηθούν όλα μέσα στους επόμενους μήνες. Η δέσμευση δεν είναι η ίδια σε όλο το εύρος της κυβέρνησης και θέλω αυτό να βελτιωθεί» επισήμανε με έμφαση ο επικεφαλής του ESM.

Χρέος

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Ρέγκλινγκ στο θέμα του ελληνικού χρέους υποστηρίζοντας ότι όσο η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις τόσο θα στηρίζεται.

«Το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους θα το δούμε ανάλογα με την πορεία της οικονομίας. Όσο η Ελλάδα θα κάνει μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες, τόσο το χρέος θα είναι βιώσιμο. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι οι εταίροι δεν αφήνουν την Ελλάδα να αναπνεύσει. Ο ESM δεν εγκατέλειψε ποτέ την Ελλάδα όπως και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη. Η Ελλάδα όμως η οποία έχει κάνει πρόοδο πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και να πάρει στα χέρια της το πρόγραμμα».

Exit mobile version