Σακελλαρίδης: Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα παραστεί στο επόμενο Eurogroup

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως διάσταση στις απόψεις του κ. Βαρουφάκη με τον Πρωθυπουργό», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση για φήμες που αναφέρου ότι το Μαξίμου έχει έρθει σε ρήξη με τον υπουργό Οικονομικών.

«Υπάρχει πολύ συγκεκριμένη γραμμή της κυβέρνησης, την οποία τη συμμερίζονται όλοι στην ομάδα διαπραγμάτευσης, της οποίας επικεφαλής είναι ο υπουργός Οικονομικών» ανλεφερε στην συνέχεια ο κυβερντικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Βαρουφάκης τυγχάνει της απόλυτης εκτίμησης της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού».

Ερωτηθείς από ποιο πρόσωπο θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup απάντησε πως «θα είναι ο υπουργός Οικονομικών, ως είθισται».

Στόχος μια ευρύτερη συμφωνία μέχρι τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση συζητάει. Υπάρχει σημαντική πρόοδος στη διαπραγμάτευσης. Σκοπός τη κυβέρνησης είναι να υπάρξει αυτή συμφωνία που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος από τα επίδικα ζητήματα. Μπορεί μέσα στο Μάη ή μέσα στον Ιούνιο να φτάσουμε σε μια συνολική συμφωνία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την πρώτη μέρα της τακτικής ενημέρωσης δημοσιογράφων που επανήλθε μετά από 4 χρόνια περίπου.

Ο κ. Σακελλαρίδης επέμεινε ότι δεν υπάρχει θέμα 5η αξιολόγησης. «Δεν υπήρξε εμπλοκή το Σάββατο. Τα ζητήματα μπαίνουν συνεχώς ανέφερε. Για την 5η αξιολόγηση έχουμε πάρει μια συγκεκριμένη εντολή. Στις 25 Ιανουαρίου ο λαός μίλησε. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα το οποίο καταδίκασαν οι πολτίτες. Θα βρεθεί μια συμφωνία στα σημεία που υπάρχει κοινός τόπος» σημείωσε.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος για άλλη μια φορά επέμεινε ότι η κυβέρνηση θέτει κόκκινες γραμμές μια και θεωρεί ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης της Ελληνικής οικονομίας ήταν σε λάθος βάση γεγονός που το καταδεικνύουν, όπως είπε, και οι τοποθετήσεις διεθνών οργανισμών (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).

«Η πρόοδος να γίνει διαβατήριο για τη χαλάρωση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε σχετικά. Οι υποχρεώσεις των πιστωτών δεν υλοποιούνται είπε σχετικά. «Ζητάμε να δοθούν αυτά που απορρέουν από μια δανειακή σύμβαση την οποία εμείς εκπληρώνουμε με κόστος» είπε ο κ. Σακελλαρίδης και προσέθεσε ότι περιμένει να λυθεί το συντομότερο το χρηματοδοτικό.


Exit mobile version