Quantcast
Σαμαράς: Με βολεύουν οι εκλογές - enikonomia.gr
share

Σαμαράς: Με βολεύουν οι εκλογές

δημοσιεύτηκε:

“Κάνω τα πάντα τώρα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας” δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη ΝΕΡΙΤ. Ο κύριος Σαμαράς επεσήμανε πως ο λαός δεν επιθυμεί αυτή τη στιγμή την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Παράλληλα, υπογράμμισε πως θα πρέπει να παραμεριστεί η πολιτική αβεβαιότητα της προεδρικής εκλογής καθώς είναι επιζημία για την πολιτική και οικονομική πορεία της χώρας.

“Δεν θα δεχτώ αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης” ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και προσέθεσε: “εμείς προτείνουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας”. Αναφερόμενος στην συζήτηση για “μαξιλαράκια” και “κουμπαράδες” ο πρωθυπουργός επεσήμανε: “Μόνο οι ίδιοι βουλευτές μπορούν να δώσουν την απάντηση που θέλει η δημοκρατία, να σταματήσουν την τρομοκρατία (…)πότε στην Ελλάδα δεν δηλητηριάστηκε τόσο πολύ το κλίμα σε μία προεδρική εκλογή και αυτό μόνο και μόνο για να σύρουν την Ελλάδα σε εκλογές. Προπαθούν να σύρουν τη χώρα σε εκλογές κόντρα στη θέληση του λαού. Ο λαός δεν θέλει εκλογές”.

“Αν γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσω”

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως οι εκλογές κομματικά θα συνέφεραν την Νέα Δημοκρατία: ” Αν γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσω. Το αισθάνομαι” είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: “Με βολεύουν οι εκλογές, αλλά θέλω να δω το καράβι σε ένα ήσυχο λιμάνι”>

Για το ενδεχόμενο να ψηφίσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: “αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να ψηφίσουν και οι υπόλοιποι Σταύρο Δήμα. Αλλιώς είναι σαν να κάνουμε τους χρυσαυγίτες ρυθμιστές των εξελίξεων. Αυτό που συμβαίνει μέχρι στιγμής είναι πως οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής αθροίζονται με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ για να μην βγει Πρόεδρος.Δεν έχει κανείς πρόβλημα με αυτό που συμβαίνει; Ας ψηφίσουμε Σταύρο Δήμα για να βάλουμε την Χρυσή Αυγή στο περιθώριο ό,τι κι αν γίνει”.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε για μία ακόμη φορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε συναίνεση μέσω της ψήφου στον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρο Δήμα. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, την συναίνεση για την προεδρική εκλογή θα πρέπει να ακολουθήσει η συναίνεση για την συνταγματική αναθεώρηση, ενώ μεταξύ άλλων επεσήμανε πως πλεόν η στάση που θα κρατήσει ο καθένας στην διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα τον βαραίνει στις μετέπειτα εξελίξεις.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.