Quantcast
ΣΒΑΠ: Να υπογραφεί συμφωνία έστω και την τελευταία στιγμή - enikonomia.gr
share

ΣΒΑΠ: Να υπογραφεί συμφωνία έστω και την τελευταία στιγμή

δημοσιεύτηκε:

«Να υπογραφεί η οικονομική  συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους, έστω και την τελευταία στιγμή, για την διάσωση της οικονομίας και την διατήρηση της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων, σε κατάσταση να ανταποκριθούν στην εθνική προσπάθεια», δήλωσε ο Πρόεδρος  του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Δημήτρης  Μαθιός.

Ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας: «Να αποφύγουμε την κατάθλιψη και την αγωνία, που οδηγεί την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Είναι  εθνική και όχι απλά πολιτική υποχρέωση της κυβέρνησης να εφαρμόσει και την δική της βούληση, για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ».

Ακόμη ο Πρόεδρος  του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, είπε: «Το πρόβλημα της ελληνικής  οικονομίας είναι η  εθνική υποχρέωση και καθήκον, όχι μόνο προς τους πολίτες της χώρας αλλά και τις αυριανές γενεές. Η επιχειρηματική κοινότητα είναι σε θέση να συμπαρασταθεί στην πολιτεία για την ανάκαμψη και την ανόρθωση της οικονομίας, αρκεί να προσδιοριστούν οι κατευθύνσεις και οι ορίζοντες της. Ορίζοντες, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλίνουν από την Ευρωπαϊκή  κατεύθυνση».

Τα παραπάνω αναμένεται να αναλύσει ο κ. Μαθιός σε έκτακτη σύσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, προκειμένου να εξετασθούν οι επιπτώσεις από τις  οικονομικές εξελίξεις και κυρίως από την αδράνεια του τραπεζικού συστήματος λόγω των capital controls. 

Τέλος ο ίδιος,  αναφερόμενος στην σημασία της συμφωνίας, επισήμανε ότι: «Η  κυβέρνηση έχει εθνική υποχρέωση απέναντι στην χώρα, στους πολίτες και στους εργαζόμενους, να διασφαλίσει το αύριο της χώρας εντός της Ευρώπης».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.