Σκουρλέτης: Άγνωστο εάν θα υπάρξει αποδεκτός συμβιβασμός

Την θέση ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το εάν θα υπάρξει ένας αποδεκτός συμβιβασμός με τους εταίρους – δανειστές διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας πως ώρα με την ώρα, ημέρα με την ημέρα αλλάζουν οι εκδοχές της συμφωνίας.

Όπως είπε ο κ.Σκουρλέτης μιλώντας στο Mega, η επιθυμητή λύση για να βρεθεί διέξοδος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι να υπάρξει μια συμφωνία –πακέτο χωρίς υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα η οποία θα περιλαμβάνει «πάση θυσία» την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του κατώτατου μισθού ενώ παράλληλα θα λαμβάνει υπόψη και τη διαχείριση του χρέους.

Όσον αφορά το ΦΠΑ ο κ.Σκουρλέτης τόνισε ότι ακόμη δεν υπάρχει οριστική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις, ενώ χαρακτήρισε τον ΦΠΑ από τη φύση του, ως έναν άδικο φόρο.

Ειδικότερα για την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό υποστήριξε ότι « εξαιτίας της κακής λειτουργίας και των στρεβλώσεων που παρατηρούνται στον τουρισμό αναγκαζόμαστε να πάρουμε οριζόντια μέτρα».

Ο κ. Σκουρλέτης κατέστησε σαφές ότι στη συνολική συμφωνία θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνεται το θέμα της αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ τόνισε «αμέσως μετά τη συμφωνία , η ρύθμιση θα προωθηθεί στη Βουλή ακόμα και αν οι δανειστές τη θεωρούν μονομερή ενέργεια.
 

Exit mobile version