Μητσοτάκης: Στα Τέμπη συναντήθηκε το ανθρώπινο λάθος με τις χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης

Για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Στο ερώτημα τι να συγκαλύψουμε, δεν παίρνουμε απάντηση».

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «Να συγκαλύψουμε τι ακριβώς στα Τέμπη; Ότι δήθεν το τρένο μετέφερε ξυλόλιο, εκρηκτικά; Θα το κρίνει αυτό οριστικά ο πραγματογνώμονας. Γνωρίζω καλά ότι δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη στο δυστύχημα των Τεμπών».

Υπογράμμισε πως «στα Τέμπη συναντήθηκε το ανθρώπινο λάθος με τις χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης».

«Να συγκαλύψουμε τι ακριβώς; Το υλικό με τις συνομιλίες στα Τέμπη έφτασε ακέραιο στη Δικαιοσύνη χωρίς καμία κυβερνητική ανάμειξη», είπε κατηγορηματικά ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε: «Πιθανώς το υλικό με τις συνομιλίες να είναι μονταρισμένο αλλά δεν έχει καμία ανάμειξη η κυβέρνηση».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας αναπαράγονται με μεγάλη συστηματικότητα» και αναγνώρισε ως λάθος της κυβέρνησης ότι «δεν απαντήσαμε με πειστικότητα σε αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας. Αλλά θα το αποδείξει η ίδια η Δικαιοσύνη».

Σχετικά με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή είπε ότι «δεν πρέπει να συγχέουμε την άρση ασυλίας ενός βουλευτή με τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που μπορεί να έχει».

Exit mobile version