Σταθάκης: Η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί σύντομα

Την ύπαρξη αρκετών σημείων σύγκλισης στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με τους εταίρους επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης μιλώντας στο MEGA απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι η συμφωνία γράφεται ήδη και πρόσθεσε πως υπάρχει ακόμα συζήτηση εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως ίσως λανθασμένα η κυβέρνηση είχε δώσει μεγάλη έμφαση στην πολιτική διαπραγμάτευση.

Τόνισε μάλιστα πως βούληση και των δύο πλευρών είναι να υπάρξει συμφωνία καθώς σε διαφορετική περίπτωση τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα μπουν σε αχαρτογράφητα νερά.

Ο κ. Σταθάκης αποκάλυψε ότι ο στόχος των εσόδων από τις αλλαγές στον ΦΠΑ βρίσκεται κοντά στο 1 δισ. και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για ελληνική πρόταση για τρεις συντελεστές και τη θέση των δανειστών για δύο συντελεστές.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι θα επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές και πρόσθεσε πως ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί από το επόμενο έτος εκτιμώντας πως τα ποσά για τον ΕΝΦΙΑ του 2015 θα υπολογιστούν με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Exit mobile version