Σύνοδος EUMED: Στην Αθήνα η Φον Ντερ Λάιεν την Παρασκευή

Την Αθήνα επισκέπτεται αύριο, Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των EUMED, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στη Σύνοδο Κορυφής των νοτίων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EUMED θα συμμετάσχουν αρχηγοί των παρακάτω κρατών: Σλοβενίας και της Κροατίας, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.
Σύμφωνα με τον κ. Πελεκάνο, μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη Σύνοδο είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι προσπάθειες για επίτευξη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας, η κατάσταση που επικρατεί σε Συρία, Λίβανο, Λιβύη και Τυνησία, το Μεταναστευτικό, οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, η πολιτική της Νότιας Γειτονίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η πράσινη οικονομία, η κλιματική αλλαγή, καθώς και άλλα θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας.
Υπενθυμίζεται ότι στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής EUMED, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 17 Σεπτεμβρίου.

Exit mobile version