Quantcast
Τελικά μόνο 530 είναι οι… «χιλιάδες προσλήψεις» στο ΕΣΥ - enikonomia.gr
share

Τελικά μόνο 530 είναι οι… «χιλιάδες προσλήψεις» στο ΕΣΥ

δημοσιεύτηκε:

Οι δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ ουκ ολίγες φορές τα σχεδόν δύο χρόνια που κυβερνά τη χώρα συνοψίζονται σε καμιά 500αριά άτομα μόνιμο προσωπικό που έχουν τελικά τοποθετηθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και μάλιστα από προκήρυξη που εκκρεμούσε πριν από το 2015.

Η κυβέρνηση, μετά από πολλές εξαγγελίες για στήριξη του χώρου της Υγείας, κατέληξε στη φετινή ΔΕΘ, διά στόματος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να μιλά για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία, αριθμός εντελώς εξωπραγματικός σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου.

Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε χθεσινή του συνέντευξη εμφανίστηκε πιο φειδωλός στις δηλώσεις του, λέγοντας στην ουσία πως κλείνει αυτή η πρώτη δέσμη προσλήψεων -τονίζοντας παράλληλα τη μεγάλη δυσκολία υλοποίησής της- ενώ προχωρά ακόμη μια δέσμη μέσω ΑΣΕΠ, συνολικά 2.800 εργαζομένων, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Το χρονικό

Τα μεγαλόπνοα σχέδια της κυβέρνησης ξεκινούν με τον τέως υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή είχε πει ότι «αιμοδοτούν το ΕΣΥ με 1.000 γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων το πρώτο τετράμηνο του 2015», ενώ είχε τονίσει πως «προσδοκούμε το υπουργείο Υγείας να έχει προτεραιότητα και σημαντικό μερίδιο νέων προσλήψεων από τις συνολικά 11.500 προσλήψεις που προβλέπονται για το έτος 2015».

Οι «γενναίες» δόσεις αισιοδοξίας συνεχίστηκαν με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να μιλά για 4.500 προσλήψεις, μέσα από μια «φιέστα» στο υπουργείο Υγείας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όπως προέκυψε μετά τις δεύτερες εκλογές, του Σεπτεμβρίου 2015, με υπουργό τον κ. Ξανθό και αναπληρωτή υπουργό τον Παύλο Πολάκη, κάνει επίσης λόγο, όπου βρεθεί, για χιλιάδες προσλήψεις.

Σε πρόσφατη απάντηση σχετικής επερώτησης της ΔΗ.ΣΥ., ο κ. Ξανθός μέτρησε 6.000 προσλήψεις στην Υγεία. Ανέφερε ότι το 2015, «μια χρονιά δύσκολη», τοποθετήθηκαν 187 διασώστες του ΕΚΑΒ, 480 επικουρικοί γιατροί και παρατάθηκαν οι συμβάσεις επικουρικών και ειδικευόμενων. Για το 2016 ανέφερε ότι «ολοκληρώνονται» οι πρώτες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μετά από έξι χρόνια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.