Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί: Ανοίγουν στις 17 Μαΐου

Στις 17 Μαΐου ανοίγουν τελικά οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. “Αναβλήθηκε το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών για μια εβδομάδα κι έτσι θα ανοίξουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου. Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην επιφύλαξή μας να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί κι έτσι περιοριστήκαμε αρχικά στο να ανοίξει η υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι τα μικρά παιδιά ότι τα βρέφη και τα μικρά παιδιά κάτω των 4 ετών δεν φοράνε μάσκα” είπε η Βάνα Παπαευαγγέλλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στη σημερινή ενημέρωση.
Νωρίτερα, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ είχε πει: «Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι ζήτησαν λίγη υπομονή ακόμη, ώστε να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία, όσο περισσότερο γίνεται». Επίσης, η κυρία Μιχαηλίδου υπενθύμισε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν έως τέλος Ιουλίου, ωστόσο συμπλήρωσε ότι μπορεί να δοθεί η ελευθερία σε όσους βρεφονηπιακούς σταθμούς θέλουν να επεκτείνουν τις ημέρες λειτουργίας τους.
Σχετικά με τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων την επόμενη εβδομάδα θα εξετάσει το νέο πρωτόκολλο που θα αφορά τις επισκέψεις.

Exit mobile version