Quantcast
Βρούτσης: Να αποσυρθούν οι διατάξεις του ασφαλιστικού μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Βρούτσης: Να αποσυρθούν οι διατάξεις του ασφαλιστικού μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Το άμεσο πάγωμα, απόσυρση και αντικατάσταση της διάταξης που αφορά τις εισφορές των εργαζομένων με μπλοκάκι, ζητεί η Νέα Δημοκρατία, τόνισε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Κληθείς να σχολιάσει την προαναγγελία από το υπουργείο Εργασίας μεταβατικής διάταξης για το θέμα ο κ. Βρούτσης, σημείωσε: «Είχαμε προβλέψει από τη Δευτέρα κιόλας ότι θα ήταν βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και της οικονομίας αυτή η διάταξη για τα μπλοκάκια, τα οποία αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες. Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με αποτέλεσμα σήμερα να γίνεται όλεθρος στα λογιστήρια. […] Τα λογιστήρια δε γνωρίζουν πώς θα γίνει παρακράτηση των εισφορών, υπάρχει μία διάχυτη απόγνωση και απελπισία σε όλη την αγορά και της εργασίας και των επιχειρήσεων και όλα αυτά έχουν οδηγήσει σήμερα Τρίτη την αγορά σε μία κατάσταση τραγική».

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι το ασφαλιστικό έχει μετατραπεί σε μηχανισμό μείωσης συντάξεων, υπογραμμίζοντας πως «δεν πρόκειται για ασφαλιστικό, πρόκειται για ένα μόρφωμα ασφαλιστικού, το οποίο αυτοϋπονομεύεται με τις διατάξεις του και οδηγεί σε ένα αδιέξοδο το σύνολο της οικονομίας πλέον, γιατί έχει δημοσιονομικές επιπτώσεις παντού, όχι μόνο στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους». Πρόσθεσε δε ότι οι διατάξεις που έχει προωθήσει το υπουργείο Εργασίας, θα έπρεπε να συνοδεύονται από αναλογιστικές μελέτες. «Η μοναδική αναλογιστική μελέτη που ήλθε στην Ελλάδα και έκανε ανάλυση του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας ήταν μία. Αυτή που έγινε επί ημερών μου, την οποία κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή και η οποία επιβεβαίωνε τη γραμμική ισορροπία του ασφαλιστικού μέχρι το 2060, κάτι το οποίο τίναξαν στον αέρα» είπε.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές επισήμανε ότι «η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και έναν χρόνο», εκτιμώντας πως τα επώδυνα μέτρα, είτε αφορούν την προσωπική διαφορά, είτε το ζήτημα του αφορολόγητου ή οποιοδήποτε άλλο μέτρο, «θα είχαν αποφευχθεί τουλάχιστον στο μέγεθος και στην ένταση που σήμερα παρουσιάζονται». «Πληρώνουμε την ολιγωρία και την αναβλητικότητα της κυβέρνησης», τόνισε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.