Quantcast
Αναμένεται αύξηση 20% στον αριθμό τουριστών στα Ιόνια Νησιά το 2016 - enikonomia.gr
share

Αναμένεται αύξηση 20% στον αριθμό τουριστών στα Ιόνια Νησιά το 2016

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση 20% αναμένεται να καταγράψει ο αριθμός τουριστών στα Ιόνια Νησιά το 2016 σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με την Περιφέρεια η οποία συμμετείχε στην Διεθνή τουριστική έκθεση «ΒΜΤ 2016» που διεξήχθη στη Νάπολη της Ιταλίας.

Την άποψη αυτή εξέφρασαν οι Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες στην έκθεση οι οποίοι βασίστηκαν στις προκρατήσεις των τουριστικών πακέτων για τα Ιόνια νησιά.

Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος ανέφερε: «Το πρώτο extra δρομολόγιο από τη Νότιο Ιταλία (της εταιρείας Superfast Ferries, και συγκεκριμένα το Μπάρι,) με αναχώρηση τη Μ. Πέμπτη (28/4) και άφιξη στην Κέρκυρα το πρωί της Μ. Παρασκευής (29/4). Το πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι γεμάτο από γκρουπ αλλά και μεμονωμένους ταξιδιώτες, που πλησιάζουν τους 400 επιβάτες. Η επιστροφή από Κέρκυρα προς Μπάρι θα γίνει τη Δευτέρα του Πάσχα (2/5)».

Όσον αφορά στα θερινά δρομολόγια των Ιονίων Νήσων που έχουν προγραμματιστεί εκ νέου είναι τα ακόλουθα:

Το δρομολόγιο από Κέρκυρα προς το Μπάρι θα έχει συχνότητα 4 φορές την εβδομάδα και με την Αγκόνα, δύο φορές την εβδομάδα.

 Ακόμη υπάρχει η είδηση της δρομολόγησης νέου πλοίου στην γραμμή Ιόνια Νησιά – Ιταλία, και συγκεκριμένα από την εταιρεία European Seaways, η οποία για τους δύο μήνες τουριστικής αιχμής (Ιούλιο και Αύγουστο) θα συνδέει το Μπρίντεζι με την Κέρκυρα 5 φορές την εβδομάδα, ενώ για τον Αύγουστο θα πραγματοποιεί ένα δρομολόγιο προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. 

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η ΠΙΝ ήταν ο μοναδικός εκθέτης από την Ελλάδα που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου αλλά και των ΜΜΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.