Έρχεται νέο Pass για φθηνές διακοπές – Όλες οι λεπτομέρειες

διακοπές

Έρχεται ένα άλλο ένα νέο Pass για φθηνές διακοπές. Πρόκειται για το «Ρόδος Pass»με το οποίο οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν 7 ημέρες διακοπές στο νησί από τις 15 Μαρτίου 2024 έως τις 15 Μάϊου 2024 ή από την 1η Οκτωβρίου 2024 έως τις 15 Νοεμβρίου 2024. Οι δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη νήσο Ρόδο τον Ιούλιο 2023 και το μέτρο αυτό συμπεριλαμβάνεται στη τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που φέρει τον τίτλο «ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ».

Η οικονομική ενίσχυση δίνεται για το έτος 2024, από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στους οριζόμενους δικαιούχους, για τη διαμονή σε ξενοδοχεία της νήσου Ρόδου, κατά τα μνημονευόμενα χρονικά διαστήματα. Μάλιστα το άρθρο 2 της αιτιολογική έκθεσης αναφέρει πως ” Οι καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν στη Ρόδο έπληξαν, μεταξύ άλλων, και την τουριστική προβολή του νησιού. Στο πλαίσιο στήριξης της τοπικής κοινωνίας και του τουριστικού της προϊόντος, εισάγεται η εν λόγω διάταξη προκειμένου να αμβλύνει τις συνέπειες αυτές και να επιταχύνει την επανάκαμψη της τουριστικής κίνησης στο νησί”. Τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την τουριστική στήριξη της νήσου Ρόδου συνεπεία των καταστροφικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τον Ιούλιο του 2023″ περιλαμβάνει το άρθρο 2  της έκθεσης .

Τι αναφέρει η προτεινόμενη διάταξη

Το άρθρο 2 της προτεινόμενης  διάταξης  με τίτλο”  Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της νήσου Ρόδου” αναφέρει τα εξής:

 

Exit mobile version