Ρέτσος : Μειωμένα τα τουριστικά έσοδα για την Ελλάδα φέτος

Τα τουριστικά έσοδα αναμένεται να μειωθούν περισσότερο φέτος σε σχέση με πέρυσι, παρόλο που οι προκρατήσεις ξένων τουριστών για την Ελλάδα συνεχίζονται να κινούνται φέτος ανοδικά, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, βασιζόμενος στην δήλωση του μέλους του HATTA, Νικόλα Κελαϊδίτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρθηκε στην δήλωση  του μέλους του HATTA, Νικόλα Κελαϊδίτη που υποστήριξε ότι η  αγορά βαίνει προς ομαλοποίηση, σε ό,τι αφορά το σκέλος της συνεργασίας με τους ξένους τουριστικούς πράκτορες. Το κλίμα, είναι αισιόδοξο. Σε κάθε περίπτωση πρόκληση για τους επιχειρηματίες του κλάδου παραμένει ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά.

 Σχετικά ο κ. Ρέτσος επισήμανε ότι οι προκρατήσεις ξένων τουριστών  κινούνται με μεγαλύτερα ποσοστά φέτος  σε σχέση με πέρυσι, απόρροια του “παγώματος” που είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν.  Ο στόχος των ξενοδόχων είναι  να παραμείνει η επίτευξη των περυσινών μεγεθών σε ό,τι αφορά τις αφίξεις και τα έσοδα.

«Η Ελλάδα αυτή την περίοδο είναι πόλος έλξης των ξένων τουριστών, ενώ την ίδια στιγμή ο εσωτερικός τουρισμός, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, διευκρινίζοντας ότι: «Με την επιβολή των capital controls ο Έλληνας δεν έχει διάθεση για διακοπές και εύλογα το βάρος πέφτει στο εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα».

 

 

Exit mobile version