ΣΕΤΕ: Το προσφυγικό ανασταλτικός παράγοντας για την τελική επιλογή των τουριστών

«Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής προορισμός στην αντίληψη των δυνητικών επισκεπτών» δήλωσε πρόσφατα ο Α’ Αντιπρόεδρος ΔΣ του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος στην ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο.

Παράλληλα, το θέμα του συνεδρίου ήταν «Ανθρώπινες ροές και ο κόσμος μας: μπορεί η Ευρώπη ν’ αντιμετωπίσει το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό ζήτημα;» το οποίο συνδιοργάνωσαν ΟΚΕ, ΕΟΚΕ και Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τη δεύτερη διαδικτυακή μελέτη την οποία υλοποίησε η Censuswide για λογαριασμό του SETE Intelligence, στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, Γερμανίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακόμη ο κ.Ρέτσος επισήμανε ότι: «Καταγράφεται επιδείνωση όσον αφορά στο προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο εξελίσσεται σε βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την τελική επιλογή των τουριστών.

Με την τουριστική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει, είναι επιτακτικό η Πολιτεία να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά τις προκλήσεις του προσφυγικού ζητήματος, ώστε να διασφαλιστεί με κάθε μέσο ότι δεν αλλοιώνεται η καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, δεν θα πληγεί περαιτέρω η οικονομία και η απασχόληση και δεν επηρεάζεται η λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και η ποιότητα των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών, με όποιες επιπρόσθετες επιπτώσεις μπορεί να επέλθουν στην εικόνα, στις αφίξεις αλλά και στα έσοδα του Κράτους».

Exit mobile version