Συναντήσεις Κουντουρά στη Νέα Υόρκη για την προώθηση ελληνικού τουριστικού προϊόντος

Για την περαιτέρω προώθηση τουριστικού προϊόντος της Ελλάδα στις ΗΠΑ, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπό Αμερικής Δημήτριο στη Νέα Υόρκη.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση τέθηκαν θέματα όπως: δυνατότητες για περαιτέρω ενίσχυση του ελληνοαμερικανικού τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα, ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και η συμβολή της Αρχιεπισκοπής στην επίτευξη του στόχου της εθνικής στρατηγικής του Υπουργείου προκειμένου η Ελλάδα να προβληθεί ως σημαντικό Τουριστικό Χριστιανικό Κέντρο.

Παράλληλα η κ. Κουντουρά ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την σημαντική υποστήριξή του όσον αφορά στο έργο προώθησης τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας στις ΗΠΑ και την Ελληνική Ομογένεια.

Ακόμη η υπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με Γερουσιαστές, κορυφαίους επενδυτές,καθώς και με προέδρους και εκπροσώπους Οργανισμών και Ενώσεων ( όπως  ΗΑΒΑ- Hellenic American Bankers Association και Hellenic Medical Society -για τον ιατρικό τουρισμό), με μεγάλους tour-operators που εξειδικεύονται στην Ελλάδα, με εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορέων του τουρισμού με έδρα τις ΗΠΑ, καθώς και με Αμερικανικά και Ομογενειακά ΜΜΕ για την προβολή του Ελληνικού Τουρισμού.

Επίσης η κ. Κουντουρά και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας μετέβησαν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία κήρυξε τη λήξη των εργασιών του Χρηματιστηρίου, στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων «Greek Day at the New York Stock Exchange».

Exit mobile version